2010. augusztus 18., szerda

Jépont: Közétel

Az, hogy botcsinálta esszéisták szóhoz juthatnak egy egyébként kedves és szellemes, ugyanakkor okos észrevételekkel megtűzdelt lapban (reméljük, nyomdalehetőséggel megsegítve túllép a még ma is behatárolt köröket érintő interneten, és utcai terjesztésre is sor kerül [sic!]), nos:
Pro primo:
címként én az Őszibarack siratását adtam volna, vagy a Húzzál belémet!

Pro secundo:
Nem adtam volna esélyt sem a megjelenésre, mert lerágott csontot rágni - kóborkutya-dolog.
1. Fontosabb dolgunk is van annál, minthogy milyen ízű az őszibarack, és kirántható-e a csirke vagy a magyar talaj a lábunk alól!
Pl.: ne szarozzatok a kormányzati negyeddel! Kell az nagyon. Amúgy is jó hírünk és emelkedő gazdasági helyzetünk ezt megköveteli.
És a luxus páncélautó is. Bush és a dubai sejk után Gyurcsány Ferenc nagyon is világfontosságú jelenség.
2. Aki félti a gyerekeit, unokáit, az bátran kimentheti jobb helyekre (például Oxford, Yale, Zürich, Hold, Szaturnusz).
3. Aztán mi az, hogy "oda kell csapni!" Számtalan, sőt számos esetben bebizonyosodott, hogy a tárgyalások, az egyeztetések és a tüntetések eredménnyel jártak.

Az ország nagy része távozásra szólította fel a miniszterelnökünket. És tessék. Távozott. (Ja! Nem.)
Ám Gergényi ócskavasprefektusnak igaza volt, és se vipera, se távozás. (Bocs! a viperát élesben vetítették - az a rohadt média!?)
Na, meg aztán fél év múlva lapátra tették őméltóságát. (Jó-jó, azért egy fél évig IGAZA volt.)
És így Szilvásinak, meg a többieknek is.
4. Vagy aszongya, idézem: "A beteget gyógyítani kell, de a betegségtudattól megfosztott vagy azzal nem rendelkezővel, nem lehet kerekasztallal, egyeztetésekkel tárgyalásokkal stb. OPERÁLNI!
Hát de! Lehet, ám föl kell iratkozni a várólistára. (Horváth Ágnes egy aranyköpete szerint - a koraszülöttkérdés szívügye, és nagyon fontos, tehát szeptemberben majd visszatérünk rá! (Elhangzott: május ......-én, Tv2)
Na látják: szívügye! (Mint Pécs.) És visszatér rá a szüret idején (amikor vesekövet törnek kamionok). Addig viszont a koraszülött vagy elszáll, vagy már hadra fogható nagyfiú lesz.
És az kell Afganisztánba meg Irakba.

Pro tertio:

Mi az, hogy "Nincs más megoldás!"
De igenis, van. Számtalan.
Egy orvos barátom professzora szerint, amikor egy beteg székletéről beszéltek, tüzetes vizsgálat után kijelentette: "ez a széklet nem számbavehető."
Nos, az orvostudományról visszanyergelve a Közszférára (mer" amaz nem az).
Példának okáért:
Itt a nyergelés: azért kell megszüntetni egyes szárnyvonalakt, mer" nincs rá IGÉNY. A síneket meg hagy szeggyék fő! Nehogy má" a lovak lábukat törjék.
Aztán itt a példa a megoldásra:
Fél évvel (minő bűvös intervallum) később a közlekedési és gazdasági államtitkár úr(elvtárs) bejelenti (július 21.): visszaállítják a szárnyvonalakat ott, ahol van rá IGÉNY.
(Na ugye! A megszüntetést megelőző tüntetések, az utasok és a vasutasok tiltakozása valószínűleg nem az IGÉNYT jelezték.)
Vagy itt egy megoldás a légkondicionált utasforgalomra. (Egy nagyon esedékes BKV-főilletékes, Tv2. .....)
- A levegőcsere érdekében először is ki fogjuk szűrni a bliccelőket! Ez 30 százalék. Ezután több hely és több friss levegő jut majd az utasnak!
Ezt nem viccből mondta. Komolyan mondta.
Ne kapjon Gyula állami kitüntetést, ha nem igaz!

Szóval jó lesz, ha vigyáz ez a Jépont - mert nem ő az egyetlen, aki Réghazánkban vagy Mosthazánkban össze-visszaveri saját magát. Egyébként is az a hír járja már most is, hogy tavaly ősszel valahol, valamikor engedély nélküli fegyverrel gumilövedéket szórt egy csomó békés rendőrre.

Na, meg hűvösre is kerülhet, onnét ne is reménykedjék szabadulásban. Akkor is normálisnak minősítik, ha beleőrül!
Tehát le a lerágott csontú negatív erőkkel, az állandó hungarikum hisztériummal. Mennyi pozitív dolog röpköd körülöttünk!
Légkondi megoldva.
Vándorkőtörés rendben.
Vándor gyógyír - postázva.
Kényelmes utazás (blicc-blic).
Lóvasút - igaz, sín híján csak lóháton.
Amnesztia (itt az a bibi, hogy ha valaki az ideg- és elmeállapota révén mentesül a börtöntől, ugyanakkor miért nem javadalmazzák zárt intézetben való elhelyezéssel - igaz, behárt a diliház!)
És akkor még a közbiztonságról nem is szóltam. (Nem merek.)

Váczy J. Tamás

közélő állampolgár és bestiofil

U. i.: viszont ha önök egyetértenek J.-tal, nem adok fél évet (de pont fél évet adok), és megváltozik a véleményük, de nagyon.

Addig is Combino-mentes kispostabusz által szállított gyógyszerküldeményt kívánok egy pohár, miniszterasszony által rendeletileg megivott ásványvízzel leöblítve (hőguta ellen).

Tisztelettel:

m. f.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése